Tervetuloa Seurasaareen - omatoimipolku on auki

8.12.2021

Seurasaareen on jälleen rakennettu kaikenmoista pientä jouluista yllätystä kävijöiden iloksi. Kaulaliinat reitillä vihjaavat, että lähellä saattaa olla jotakin hauskaa – pidä siis silmät auki esimerkiksi seuraavia polun ihmeitä varten:

  1. Tulijoita tervehtivät perinteiset joulukranssit ja tarkkasilmäinen löytää sillanpielestä lumisateen tunnelmaa. Saareen saavuttuasi voit käydä ottamassa talvisen kuvan tintamareskilla.

  2. Joulupolun pikkutontut ovat jälleen livahtaneet museotaloihin ja kurkistelevat uteliaina ikkunoista – laske kuinka monta tonttua löydät retken aikana?

  3. Kuinka monella kielellä osaat toivottaa hyvää joulua? Käy testaamassa vanhan vesimyllyn luona! Suuntaa sen jälkeen askeleesi rantareitille.

  4. Karunan kirkon ja Niemelän talon ohi kulkevalla reitillä on vuosien mittaan nähty monenlaisia upeita piparkakkunäyttelyitä. Mutta millaiset piparkakut kestävät kosteita kelejä vettymättä? Vastauksen löydät aitoista.

  5. Juhlakenttää lähestyttäessä löytyy nurmikentältä joulukuusia, jotka ovat kovin apeina ilman asiaankuuluvia koristuksia. Askarrelkaa kotona jokin oma joulukoriste ja ripustakaa se kuuseen yhteiseksi iloksi!

  6. Juhlakentällä kohoaa perinteinen havukota, jonka jouluinen tuoksumaailma vie hetkessä joulun tunnelmaan. Käy kurkistamassa sisään!

  7. Löydätkö saaresta kauniita jäätimantteja? Ohje niiden tekoon julkaistaan sivustolla piakkoin, jos haluat tehdä omasi koristukseksi vaikka parvekkeelle tai pihalle!

  8. Näytkö kirkkaasti joulukuisessa pimeässä? Ennen kuin palaat saaren syleilystä liikennöidyille reiteille, pistä merkille Selkämän ja Hallan talojen välisellä reitillä kohoavat komeat heijastinkuuset. Jos sinulla ei ole vielä omaa heijastinta, voit napata kuusesta yhden mukaasi tai tuoda siihen kotoa ylimääräiset heijastimet muiden hyödyksi.

Cafe Mieritzin ja juhlakentän kioskin aukioloaikoina lapset voivat käydä hakemassa niistä oman Joulupolun postikortin. Postikortteja on jaossa kassalla ja niitä on varattu 1 per lapsi. Juhlakentän kioski sekä Kahvihuone Mieritz ovat avoinna la–su ja arkipyhisin klo 11–16. (Tarkemmat tiedot löydät Seurasaarisäätiön sivuilta)

Lisäksi Helsingin kaupunki toimittaa puita Juhlakentän grillipaikalle, jossa voi retkeillessään grillata omia herkkuja. Muistathan kuitenkin huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää riittävää turvaväliä ja välttää pärskimistä - jos yskittää suojaa suusi yskimällä hihaasi tai kertakäytöiseen nenäliinaan. Kioskeissa on syytä suosia korttimaksamista ja jäädä kotiin, jos tunnet itsesi sairaaksi. 


Tervetuloa Joulupolulle!

Joulupolku on valmistautunut koko päivän vastaanottamaan kävijät ja virittämään joulun tuntua kipakkaan pakkaseen!
Kuvat: Aila Nieminen, Pia Lasonen ja Miika Lauriala