Fölisöns julstig

Söndagen den 10 december kl. 12-17

Skogsdjuren vandrar omkring på Julstigen och delar ut pepparkakor till barnen
Foto: Sakari Karinen

Fölisöns Julstig är ett gratis evenemang inför julen, avsett för barnfamiljer i Helsingforsregionen. Här får besökarna tillfälle att titta in i sagans värld och ta del av gammaldags julfirande samt den första julens budskap.

Julstigen ordnas i 2023 för 28:e gången. För arrangemangen svarar Joulupolku ry och frivilliga, som bygger upp Julstigen som en gåva till barnen i Helsingforsregionen.

Vi möjliggör julstigen

Utöver hundratals frivilliga deltar ett stort antal organisationer, läroanstalter,  företag och sammanslutningar i talkot för Fölisöns Julstig.

Ankomst till Fölisön

Det finns inga parkeringsutrymme för privatbilar, så det lönar sig att åka kollektivt.

Anvisningar för dem som kommer till Fölisöns julstig

Det är bra att ta med sig en ficklampa som kan lysa upp skogens under i skymningen och förstås klä sig varmt. Fölisöns kiosk samt några platser för korvgrillning och brasor betjänar Julstigens besökare och på ön finns även gott om platser där man kan äta sin medhavda matsäck.


Det är bra att klä sig varmt och fylla hjärtat med julstämning!

Inblickar i sagans värld och gammaldags julfirande

Vid Julstigen finns flera olika slags programpunkter, bland annat  hästskjuts, en slängkälke och halmlabyrint. Skogsdjuren vandrar omkring på Julstigen och delar ut pepparkakor till barnen medan julgubben och julemor tar emot barnens önskelistor.

Julstigens utförliga program med karta (på finska och engelska) på platser och tider för evenemangen kan laddas ner i början av December 2023 via länken.