Fölisöns julstig 2020

Söndagen den 13 december kl. 12-18

Skogsdjuren vandrar omkring på Julstigen och delar ut pepparkakor till barnen
Foto: Sakari Karinen

Fölisöns Julstig är ett gratis evenemang inför julen, avsett för barnfamiljer i Helsingforsregionen. Här får besökarna tillfälle att titta in i sagans värld och ta del av gammaldags julfirande samt den första julens budskap.

Julstigen ordnas i 2020 för 25:e gången. Fru Jenni Haukio, makan till republikens president, är beskyddare för evenemanget och för arrangemangen svarar Joulupolku ry och hundratals frivilliga, som bygger upp Julstigen som en gåva till barnen i Helsingforsregionen.

Inblickar i sagans värld och gammaldags julfirande

Vid Julstigen finns flera olika slags programpunkter, bland annat sång och lek, en julpjäs, ansiktsmålning, hästskjuts, en slängkälke och halmlabyrint, en ljusstig, stockeldar, gräddning av pinnbröd samt julgröt för barnen. Skogsdjuren vandrar omkring på Julstigen och delar ut pepparkakor till barnen medan julgubben och julemor tar emot barnens önskelistor.

Julstigens utförliga program med karta på platser och tider för evenemangen kan laddas ner i början av December 2019 via länken.

Vi möjliggör julstigen

Utöver hundratals frivilliga deltar ett stort antal organisationer, läroanstalter, kyrkan, företag och sammanslutningar i talkot för Fölisöns Julstig.

Ankomst till Fölisön

Det finns inga parkeringsutrymme för privatbilar, så det lönar sig att åka kollektivt.

Anvisningar för dem som kommer till Fölisöns julstig

Barnen bjuds på julgröt, så ta därför med egna skedar och tallrikar. Det är också bra att ta med sig en ficklampa som kan lysa upp skogens under i skymningen. Vid Julstigen går det att tända ett eget fredsljus. På Julstigen kan barnen även ”avstå från nappen”. Det är bra att klä sig varmt. Fölisöns restaurang och kiosk samt några platser för korvgrillning och brasor betjänar Julstigens besökare och på ön finns även gott om platser där man kan äta sin medhavda matsäck.Det är bra att klä sig varmt och fylla hjärtat med julstämning!