Tapahtumainfo

Metsäneläimet jakavat piparkakkuja lapsille Joulupolulla.

Joulupolkua tallataan jälleen sunnuntaina 15.12.2019 klo 12-18. Seurasaareen kannattaa suunnata kaikki aistit avoinna, sillä vain herkät korvat kuulevat ja tarkat silmät näkevät Joulupolun monet yllätykset. Joulupolun varrella on runsaasti tapahtumapisteitä, joten touhuiluun ja tekemiseen kannattaa varata aikaa. Seuraamalla kaulaliinoihin puettuja puita pysyy oikealla tiellä.

Vuonna 2018 Joulupolku jakautui kahteen reittiin - perinteiseen sekä hieman lyhyempään Pikkutonttujen reittiin, jonka varrella olivat monet lapsille rakkaat pisteet. Lyhyempi reitti jätti väliin Juhlakentän ohjelmanumeroineen kaartaen kohti rakovalkeita ja tikkupullanpaistoa jo Seurasaaren ravintolan edustalta.

Myös vuonna 2018 Joulupolulla järjestettiin viittomakielen tulkkausta. Evantian kaksi tulkkia olivat paikalla tulkkaamassa Juhlakentän ohjelmaa sekä joulunäytelmää Ivarsin talolla.

Mitä mukaan Joulupolulle?

Antin Kaffeliiterissä lapsille tarjotaan perinteisesti joulupuuroa, jota varten mukaan tulee ottaa omat lautaset ja lusikat. Puuron jakelijoilla ei ole kertakäyttöastioita varalla tapahtumasta syntyvän kertakäyttöjätteen vähentämiseksi.

Aikuisille vatsantäytettä tarjoavat polun varrella makkara- ja glögipisteet, Seurasaarisäätiön kahvila Mieritz, juhlakentän kioski sekä Seurasaaren ravintola. Lue lisää ruokailusta saaressa täältä >

Illan hämärtäessä on ikioman taskulampun valossa mukava tarkastella metsän tarjoamia yllätyksiä ja sytyttää kynttilä Joulurauhan puiston kynttilämereen Juhlakentän laidalla. Varaathan mukaan oman kynttilän.

Lapset voivat tuoda myös itse tekemiään koristeita ripustettavaksi kuusiin. Koristeille varatut kuuset löytyvät pääreitin sekä Pikkutonttujen reitin risteyksestä läheltä Juhlakenttää.

Joulupolulla on joka vuosi myös erityinen Luovu tutista -piste, jossa pienokaiset voivat lahjoittaa tuttinsa vauvaporoille. Joulupukki ja muori ottavat tutteja vastaan Maalaiskaupan pihassa. Joulupukki ilahtuu myös kirjeistä ja välittää joululahjatoiveita tonttujen pajaan.

Päälle tarvitaan lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja sydämeen paljon joulumieltä!

Ensiapu

Suomen Punaisen Ristin edustajat päivystävät Seurasaaressa tapahtuman ajan, ensiapupisteet löytyvät Seurasaaren sillan juuresta saaren puolelta sekä juhlakentältä.

Ensiavun päivystysnumero on 0400 724 530.

Lemmikit

Vieraita pyydetään huomioimaan, että Seurasaari on tapahtuman aikaan täynnä ihmisiä ja hälyä, joten koirat tai muut lemmikit kannattaa jättää kotiin vierailun ajaksi. Mikäli koiran ottaa mukaan, suosittelemme pitämistä lyhyessä hihnassa, sillä paikalla voi olla koiria pelkääviä lapsia.