Tapahtumainfo

Metsäneläimet jakavat piparkakkuja lapsille Joulupolulla.
Metsäneläimet jakavat piparkakkuja lapsille Joulupolulla.

Seurasaaren Joulupolku järjestetään jälleen sunnuntaina 10.12.2023 klo 12-17.

Mukaan kannattaa varata taskulamppu ja lämpimät säänmukaiset vaatteet. Seurasaaren ravintola on avoinna tapahtumapäivänä ja polun varrella on myynnissä makkaraa ja glögiä.   Juhlakentän nuotiopaikalla voi myös nauttia omia eväitä.Seurasaareen kannattaa suunnata kaikki aistit avoinna, sillä vain herkät korvat kuulevat ja tarkat silmät näkevät Joulupolun monet yllätykset. Joulupolun varrella on runsaasti tapahtumapisteitä, joten touhuiluun ja tekemiseen kannattaa varata aikaa. Seuraamalla kaulaliinoihin puettuja puita pysyy oikealla tiellä.

Mukaan kannattaa varata taskulamppu ja lämpimät säänmukaiset vaatteet. Juhlakentän nuotiopaikalla voi myös nauttia omia eväitä.


Aikuisille vatsantäytettä tarjoavat polun varrella makkara- ja glögipisteet, Seurasaarisäätiön kahvila Mieritz, juhlakentän kioski sekä Seurasaaren ravintola. Lue lisää ruokailusta saaressa täältä >

Illan hämärtäessä on ikioman taskulampun valossa mukava tarkastella metsän tarjoamia yllätyksiä.

Lapset voivat tuoda myös itse tekemiään koristeita ripustettavaksi kuusiin ohjelmapisteelle 7.

Joulupukki ja muori tervehtivät kävijöitä Maalaiskaupan pihassa. Joulupukki ilahtuu myös kirjeistä ja välittää joululahjatoiveita tonttujen pajaan.

Päälle tarvitaan lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja sydämeen paljon joulumieltä!

Esteettömyys

Seurasaari on kaikilta pääväyliltään esteetön, mutta paikoin vaativa. Reitin varrella on penkkejä levähdystaukoja varten. Saaresta löytyy 2 kiinteä ja 2 tapahtumaa varten paikalle tuotua esteetöntä wc:tä. 

Kannattaa huomioida, että Seurasaari on suljettu autoilta tapahtuman ajan eli kyydistä voi jättää sillan alkupäähän. Parkkitilaa Seurasaaren edustalla ei ole, joten auto täytyy viedä kauemmas Meilahden alueelle.

Lue lisää Seurasaaren esteettömyydestä Helsingin kaupungin sivuilta >

Suomen Punaisen Ristin edustajat päivystävät Seurasaaressa tapahtuman ajan, ensiapupisteet löytyvät Seurasaaren sillan juuresta saaren puolelta sekä juhlakentältä.

Ensiavun päivystysnumero on 0405037796.

Lemmikit

Koirat ovat tervetulleita Joulupolulle, mutta vieraita pyydetään huomioimaan, että Seurasaari on tapahtuman aikaan täynnä ihmisiä ja hälyä, joten arat lemmikit kannattaa jättää kotiin vierailun ajaksi. Mikäli koiran ottaa mukaan, suosittelemme pitämistä lyhyessä hihnassa, sillä paikalla voi olla koiria pelkääviä lapsia.