Joulupolun tulevaisuus

Helsingin seudun lapsiperheille tarkoitettu Joulupolku-tapahtuma toteutettiin Seurasaaren ulkomuseon ainutlaatuisessa miljöössä ensimmäisen kerran vuonna 1996.

Joulupolun idean takana oli Marjaliisa Kauppinen, joka halusi luoda ilmaisen ja epäkaupallisen tapahtuman, joka edistäisi samalla suomalaisen jouluperinteen säilymistä. Joulupolku saavutti jo ensimmäisellä kerralla suuren suosion, ja tapahtumassa vieraili jopa 8000 lasta ja aikuista. Huippuvuosina tapahtuman kävijämäärä ylitti 15000 kävijän määrän. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat vapaaehtoiset järjestäytyivät vuonna 1998 Joulupolku ry:ksi, joka tuottaa edelleen tapahtumaa vuosittain, tähän saakka pääasiallisesti Helsingin kaupungin taloudellisella tuella.

Moni Joulupolun vapaaehtoinen on ollut mukana tekemässä tapahtumaa useita vuosia, osa koko tapahtuman 28 vuotisen historian ajan. Nyt kuitenkin tekijöidemme muuttuneiden elämäntilanteiden sekä vanhemman sukupolven ikääntymisen vuoksi tekijäjoukkomme harvenee vuosi vuodelta. Tapahtumaa toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja myös Joulupolku ry:n hallitus organisoi tapahtumaa talkootyönä. Tapahtuman jatkon turvaamiseksi vuonna 2024 ja siitä eteenpäin tarvitsisimme kipeästi uutta verta joukkoihimme. 

Joulupolun vapaaehtoisena osallistumisen määrään voi itse vaikuttaa. Mukana voi olla muutaman tunnin korjaamassa koristeita tai valvomassa tapahtumapistettä tapahtumapäivänä. Tapahtumaan voi myös keksiä ja toteuttaa uusia tapahtumapisteitä.  Myös Joulupolku ry:n hallituksessa on vapaita paikkoja yhdistystyöskentelystä kiinnostuneille. Yhdistyksen hallitus kokoontuu muutaman kuukauden välein vuoden ympäri. Eniten tehtävää on elokuun ja joulukuun välillä tapahtuman organisoinnissa, ohjelman kasaamisessa sekä lupien hakemisessa. 

Kaikille Joulupolun tekijöille tapahtuma on hyvin rakas ja tärkeä osa joulunaikaa. 

Mikäli haluaisit mukaan Joulupolku ry:n toimintaan tai haluaisit tietää lisää toiminnastamme, kerromme mielellämme lisätietoja. Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla:

 seurasaarenjoulupolkury@gmail.com