Ruokailu saaressa

Kuva lapsista nauttimassa joulupuuroa Antin kaffeliiterissä. Kuvaaja Sakari Karinen.
Lapset joulupuurolla. Kuva: Sakari Karinen

Koronatilanteen vuoksi Seurasaaren joulupolkua ei järjestetty vuonna 2020 sen perinteisessä muodossa, vaan omatoimipolkuna sekä virtuaalisina sisältöinä sivustolla ja Facebookissa.

Lasten joulupuuro Antin kaffeliiterissä

Kaffeliiterissä Antin talon aukion laidalla tarjotaan lapsille perinteinen joulupuuro, jonka valmistaa keittiömestari Markku Luola ja jakavat Joulupolun vapaaehtoiset.

Puuroa varten tulee lapsille ottaa mukaan oma puurolautanen ja lusikka. Puuroa tarjoillaan niin kauan kuin sitä riittää.

Huomioitavaa: Pisteellä ei ole enää varalla kertakäyttöastioita, sillä Joulupolku on sitoutunut vähentämään tapahtumasta syntyvää kertakäyttöjätettä.

Kahvihuone Mieritz

Norjalaistyylisessä Metsänvartijan talossa heti Seurasaaren valkoisen puusillan kupessa voi nauttia Kahvihuone Mieritzin herkuista. Kahvihuoneessa on myös esillä Seurasaaren esitteitä sekä karjalaista ja latvialaista kansankeramiikkaa, jotka ovat osa Seurasaarisäätiön keramiikkakokoelmaa.

Glögiä ja makkaraa Jusupoffin aukiolla

Lions Club Pohjois-Haagan ja Keskuspuiston ylläpitämistä kojuista voi ostaa edullisesti glögiä ja makkaraa.

Seurasaaren ravintola

Saaren keskiosassa sijaitseva ravintola Seurasaaren kruunu tarjoilee tapahtuman aikaan niin lounasherkkuja kuin tuoreita leivonnaisia. Valikoimasta löytyy myös gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita.

Juhlakentän kioski

Juhlakentän kioskista löytyy herkkuja pieneen nälkään.

Omat eväät

Omia eväitä voi nauttia ja grillata Juhlakentän yhteisellä grillauspaikalla, jonne Helsingin kaupunki toimittaa säännöllisesti grillauspuita. Myös viereinen katoksellinen huvimaja on polun kävijöiden käytössä.

Huomioittehan, että omien grillien käyttö ja avotulen teko ovat kiellettyjä Seurasaaressa! 

Kaikki omat roskat tulee huolehtia joko saaren roskiksiin tai kantaa mukanaan pois.