Joulu alkoi jälleen Joulupolulta

17.12.2018

Kuva joulukuusessa roikkuvasta hopeisesta pallokoristeesta.
Onnellista joulua ja hyvää uutta vuotta 2019!

Läpi syksyn synkeiden päivien ja paistavan auringon Joulupolun tontut pohtivat millainen sää mahtaa olla itse tapahtumapäivänä, Joulupolulla kun oli koettu niin korkeat nietokset kuin mutainen maakin. Tänä vuonna Päätonttu oli kuitenkin päättäväisesti tilannut pari pakkasastetta, tyynen kelin ja hiljalleen satelevan lumen.

Rakennustöitä tehtiin kaksi päivää kuivassa, mutta erinomaisessa kelissä. Kun Joulupolun päivä sitten vihdoin koitti, hiipivät rakentajatontut saareen viimeistelemään järjestelyjä kevyiden hiutaleiden kutitellessa poskia. Saimme kuin saimmekin kaivatun kevyen jouluisen silauksen, vaikkei maa aivan valkoinen ollutkaan.

Maanantaiaamuna, kun edessä on viimeisten koristeiden purku ja tapahtuman loppusiivous, maisema on valkea edellisyönä pyryttäneestä lumesta. Edessä on vielä yksi työntäyteinen päivä, jotta Seurasaari palautuu luonnolliseen tilaansa, mutta juuri nyt harteilla eivät paina pitkät saaressa urakoidut päivät tai lyhyt uni, vaan sydän on täynnä rauhaa ja onnea.

Jokainen metsäneläimen tahi tontun aikaansaama ilon kiljaisu ja hymy lasten kasvoilla, jokainen ulkoilusta ja tunnelmasta silminnähden nauttiva aikuinen, ilmassa kaikuvat joululaulun sanat ja kaikki ne uteliaat oravat, jotka ovat seuranneet tapahtuman rakentumista kolmen päivän ajan. Niistä on rakennettu Joulupolun Päätontun paras kiitos.

Juhlavalot ovat sammuneet, mutta Joulupolun tunnelma kantaa Jouluun saakka.

Kiitokset kaikille kävijöille ikimuistoisesta päivästä ja kiitokset myös aivan jokaiselle tapahtuman toteuttamiseen osallistuneelle suurenmoisesta työstänne!Hyvää joulua!