Poimintoja Joulupolun ohjelmasta

10.12.2018

Yhteiskuva eläinasuisista lapsista ja aikuisista, jotka jakavat Joulupolulla piparkakkuja lapsille
Joka vuosi metsäneläimet jakavat Joulupolulla lapsille piparkakkutervehdyksen. Kuva: Johanna Onnismaa

Sunnuntaina 16.12. järjestettävä Joulupolku on jo aivan nurkan takana, vain muutama päivä niin tapaamme jälleen Seurasaaren suojissa jouluisissa tunnelmissa. Ohjelmakartta tapahtumapisteineen on jo julkaistu, mutta keräsimme vielä muutaman tutun ja tuntemattoman tärpin Joulupolun ohjelmasta.

Lasten joulupuuro Antin kaffeliiterissä

Lapsille tarjottava joulupuuro on yksi Joulupolun rakastetuimpia perinteitä. Ajatuksen juuret ovat leikkipuistojen kesäisissä puistoruokailuissa, joissa lapset voivat nauttia lounaan omista astioistaan. Samaa periaatetta noudatetaan myös Joulupolulla eli muistakaa pakata reppuun kulho ja lusikka lapsia varten.

Puuron tarjoamisen mahdollistavat sen valmistava keittiömestari Markku Luola sekä Myllyn Paras, Valio, ja Fazer lahjoittamalla Joulupolun käyttöön puuroon tarvittavat ainesosat sekä valmistuskeittiön. Moni aikuinen harmittelee, ettei puuroa tarjota kuin lapsille, emmekä ihmettele - niin herkullista se on! Onneksi Seurasaari ravintoloineen ja kahviloineen tarjoaa monenlaista purtavaa. Lue lisää ruokailusta saaressa >

Lauluyhtye St. Notesin musiikkinäytelmän mainosjuliste, jossa on pingiviini ja yksisarvinen.
Kuva: St. Notes

Navalta navalle -lastenkonsertti

Lauluyhtye St. Notes on rakentanut täysin uuden lastenkonsertin “Navalta navalle”, joka nähdään tänä vuonna myös Seurasaaren Joulupolulla. Jokaiselle laulajalle on luotu oma hauska henkilöhahmo ja roolivaatetus tarinaan, jossa pingviini lähtee suurelle seikkailulle etsimään joulupukkia. Puolituntisessa esityksessä kuullaan tuttuja lasten- ja joululauluja, jotka on sovitettu uudelleen. Pingviini kuulee mitä kaikkea joulupukin pajassa tehdään, mikä on yksisarvisen salaisuus, ja kuinka mummolaan voidaan matkata myös metrolla!

St. Notes esittää lasten joulukonsertin Seurasaaren Juhlakentällä klo 14.45 ja 16.45.

St. Notes -lauluyhtyeen logo

Lataa lauluyhtyeen esite alta:

Heijastinten askartelua

Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen heijastinkissat järjestävät lapsille Seurasaaren juhlakentällä heijastinaskartelua - nyt voit tehdä joulukuisessa pimeässä niin tuikitärkeän turvavarusteen aivan itse!

“Kissa näkee pimeässä. Ihminen ei. Muista heijastin.” - näin muistuttavat heijastinkissat!

Kuva öljylyhdystä kivellä
Joulupolkua valaisevat tunnelmalliset lyhdyt. Kuva: Elina Koskipahta

Lyhtykodat tuikkivat metsän varjossa

Kuvataiteilija Riitta Heiskasen lyhtykodat ovat valotaideteos, joka symboloi taiteilijalle ihmisen selviämistä arktisissa olosuhteissa. Kotien syntyprojektissa kiteytyy hienosti yhdessä tekemisen merkitys: Alkuperäinen lyhtykotakylä rakennettiin Rantasalmelle yhdessä Rantasalmen työttömien kanssa, ja sittemmin kodat ovat saaneet viedä tuikkivaa tunnelmaansa aina Savonlinnasta Gdanskiin saakka. Tänä vuonna lyhtykodat nähdään myös Joulupolulla, Juhlakentän ja Seurasaaren ravintolan välisellä osuudella.


Video: Merilei Mandolin

Polku huipentuu huimaan tulitanssiin

Kun Joulupolun päivä taittaa illan hämärään, on aika sytyttää tulet ja aloittaa tanssi. Belenos Group of Arts tarjoaa illan hämärtyessä Joulupolun kävijöille elämyksellisen tulitanssiesityksen, jossa tulen ja käsinkoristeltujen asujen välkehdintä kietoutuvat sulavaan liikkeeseen. 

Joulupolun ohjelman päättävä tulishow järjestetään juhlakentällä klo 17.30 ja sen kesto on noin 15 minuuttia.

Joulupolulla tavataan!