Virittäydy joulun tunnelmaan omatoimipolulla Seurasaaressa

10.12.2020

Tänä vuonna polkua ei tallata yhdessä, mutta olemme virittäneet Seurasaareen yhtä jos toista pientä jouluista yllätystä kävijöiden iloksi. Kaulaliinat reitillä vihjaavat, että lähellä saattaa olla jotakin hauskaa – pidä silmät auki esimerkiksi näitä varten:

  • Saareen saapuvia tervehtivät perinteiset joulukranssit ja tarkkasilmäinen löytää sillanpielestä lumisateen tunnelmaa. Heti saareen päästyäsi voit käydä ottamassa talvisen kuvan tintamareskilla.
  • Joulupolun villit pikkutontut ovat livahtaneet museotaloihin ja kurkistelevat uteliaina ikkunoista – laskekaa kuinka monta tonttua löydätte kävelyretken aikana?
  • Karunan kirkon ja Niemelän talon ohi kulkevalla reitillä on vuosien mittaan nähty monenlaisia upeita piparkakkunäyttelyitä. Mutta millaiset piparkakut kestävät kosteita kelejä vettymättä? Vastauksen löydät aitoista.
  • Juhlakenttää lähestyttäessä löytyy tien laidasta joulukuusia, jotka ovat kovin apeina ilman asiaankuuluvia koristuksia. Askarrelkaa kotona jokin oma joulukoriste ja ripustakaa se kuuseen yhteiseksi iloksi!
  • Juhlakentällä kohoaa perinteiseen tapaan komea havukota, jonka jouluinen tuoksumaailma vie hetkessä joulun tunnelmaan!
  • Tonttujen taitorata on monena vuonna ollut lasten suosikki reippaine rastitehtävineen. Tänä vuonna tutulle paikalle on viritetty heijastinrata – löydätkö taskulampun valokeilassa kaikki heijastimet ja kuljet radan läpi? Ota oma taskulamppu mukaan kävelylle!
  • Näytkö kirkkaasti joulukuisessa pimeässä? Ennen kuin palaat saaren syleilystä liikennöidyille reiteille, pistä merkille Selkämän ja Hallan talojen välisellä reitillä kohoava komea heijastinkuusi. Jos sinulla ei ole vielä omaa heijastinta, voit napata kuusesta yhden mukaasi tai tuoda siihen kotoa ylimääräiset heijastimet muiden hyödyksi.

Cafe Mieritzin ja juhlakentän kioskin aukioloaikoina lapset voivat käydä hakemassa niistä oman Joulupolun postikortin. Postikortteja on jaossa kassalla ja niitä on varattu 1 per lapsi. Juhlakentän kioski sekä Kahvihuone Mieritz ovat avoinna la-su ja arkipyhisin klo 11-16. (Tarkemmat tiedot löydät Seurasaarisäätiön sivuilta)

Lisäksi Helsingin kaupunki toimittaa puita Juhlakentän grillipaikalle, jossa voi retkeillessään grillata omia herkkuja. Muistathan kuitenkin huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää riittävää turvaväliä ja välttää pärskimistä - jos yskittää suojaa suusi yskimällä hihaasi tai kertakäytöiseen nenäliinaan. Kioskeissa on syytä suosia korttimaksamista ja jäädä kotiin, jos tunnet itsesi sairaaksi. Tervetuloa tallaamaan Joulupolkua omatoimisesti!


Karttakuva Seurasaaresta, kuvassa näkyvät museotalojen ja keskeisten paikkojen sijannit.
Karttakuva lainattu Seurasaarisäätiön sivuilta