Joulupolku tuo sadun Seurasaareen

8.12.2019

Valonauhoin valaistu aita Seurasaaressa
Joulukranssi ja juhlavaloja Seurasaaren aidassa
Joulurauhan kynttiläpuisto Joulupolulla

Joulupolun erityispiirteisiin kuuluu joka vuosi tapahtumaa varten luotava juhlavalaistus, joka pääsee oikeuksiinsa illan alkaessa hämärtää. Erilaiset valoelementit juhlavista nauhoista kynttiläpolkuun, rakovalkeisiin ja tuikkiviin lyhtyihin luovat paitsi tunnelmaa, myös muistuttavat kävijöitä siitä, että vuoden pimein aika on pian taittumassa. 

Joulupolun reitin valaisusta ja jännittävistä yksityiskohdista huolehtii joka vuosi taitava Juki Orpana, mutta myös erilaiset tapahtumapisteet tuovat kokonaisuuteen oman lisänsä:

Hämäränhyssyä hyödyntää esimerkiksi Helsingin liikenneturvayhdistyksen heijastinpolku, jonka lapset voivat kävellä läpi oman taskulampun kanssa. Heijastinpolku muistuttaa kuinka tärkeää on tulla jo kaukaa nähdyksi liikenteessä.

Joulurauhanpuistoon Juhlakentälle taas voi jokainen perhe tuoda ja sytyttää oman kynttilänsä. Joulurauhanpuiston toteutuksesta vastaa Kirkko Helsingissä.

Juhlakentältä eteenpäin siirryttäessä tuikkiva kynttiläpolku johdattaa rinnettä ylös kohti kuvataiteilija Riitta Heiskasen lyhtykotia ja puuhirviä - valotaideteosta, joka symboloi taiteilijalle ihmisen selviämistä arktisissa olosuhteissa. 

Ravintolan edustalla taas jätkänkynttilät ja rakovalkeat kutsuvat tikkupullanpaistoon sekä ihailemaan elävän tulen lumoa.

Lopulta Joulupolku huipentuu showryhmä Belenoksen huimaan tulitanssinäytökseen klo 17.30 juhlakentällä. 
Musiikkia


Luvassa on tänä vuonna erityisen paljon musiikkia, sillä ohjelmistossa vuorottelee kolme mielenkiintoista kuoroa: kulttuurialan ammattilaisten Opera Tellus, monikulttuurista ohjelmistoa esittävä Kassandrakuoro sekä varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijoiden oma VamuKamu-kuoro. 

Leikittäjätonttu Terhi Orpanan johdolla lapset pääsevät myös itse leikkimään ja laulamaan tuttujen joululaulujen tahtiin, minkä lisäksi ravintola Seurasaaren Kruunulla voi käydä kuuntelemassa lauluesityksiä sekä viulistitonttuja.
Rakkaita perinteitä


Perinteisistä tapahtumapisteistä paluun tekee tänä vuonna Joulupolun postikonttori, jossa lapset voivat kirjoittaa Joulupolun oman postikortin ja lähettää sen. Olemme saaneet Postilta lahjoituksena pienen määrän postimerkkejä, joita jaetaan 1 kpl / lapsi niin kauan kuin merkkejä riittää.

Tänäkin vuonna Joulupolulla voi tavata Joulupukin ja Joulumuorin, seikkailla olkisokkelossa, tervehtiä metsäneläimiä, etsiä piilotettuja tonttuja tai vaikka ajella hevoskärryillä. Lapset saavat tuoda myös itse tekemiään joulukoristeita Metsähallituksen lahjoittamiin joulukuusiin, jotka löytyvät reitin varrelta läheltä Juhlakenttää.

Antin kaffeliiterissä tarjoillaan myös perinteiseen tapaan lapsille joulupuuroa - muistakaa ottaa omat astiat mukaan!
Lue lisää ruokailusta saaressa >Joulu alkaa Joulupolulta!