Heljä Liukko-Sundström: Jäniksenpoika - tarina erilaisuudesta

13.12.2020

Kuvassa professori Heljä Liukko-Sundström pitelee Jäniksenpoika-teoksen japaninkielistä laitosta vieressään tarinaan liittyvä keraaminen jänisveistos.
Heljä Liukko-Sundström sekä Jäniksenpoika-teoksen japaninkielinen laitos.

Videolla kuullaan Heljä Liukko-Sundströmin tarina Jäniksenpoika taiteilijan itsensä kertomana. Jäniksenpoika on kertomus erilaisuudesta ja omien vahvuuksien löytämisestä.

Suuret kiitokset professori Heljä Liukko-Sundströmille ja Arabian Taideosastolle. Tarina on kuvattu Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Jäniksenpoika

Videolla kuultu tarina "Jäniksenpoika" on Heljä Liukko-Sundströmin kolmas lastenkirja, joka ilmestyi Otavan kustantamana vuonna 1981. Sekä tarina että sen kuvitus ovat taiteilijan omaa käsialaa. Kuvitus on tehty ensin keramiikkalaatoille ja valokuvattu sitten kirjaa varten. 

"Keramiikkalaattoihin tehtiin Arabiassa myös pistekirjoitus. Näyttely ja kirja ilmestyivät samaan aikaan, ja Galleria Brondassa oli Lasten Juhlaviikolla vipinää, kun näkövammaiset lapset innokkaina lukivat pistekirjoituksia", kertoo professori Heljä Liukko-Sundström.

Ilmestymisensä jälkeen näyttely kiersi ympäri maailmaa. Kirja sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon Suomessa ja Tanskassa se palkittiin H.C. Andersenin kunniakirjalla kansainvälisessä kilpailussa.